8 April 2013

Home » CARA MENDAFTAR SAYS

CARA MENDAFTAR SAYS

Cik Admin | Monday, April 08, 2013 | 2Comments |
Photobucket
SUKA blog ini di Facebook?


Says sememangnya popular dalam kalangan pengguna internet. Bagi korang yang tak tahu apa itu says, says ni macam social sharing cerita, berita dan apa juga yang menarik untuk dikongsi. Mungkin tempoh masa yang aku ambil ni agak lama kalau nak dibandingkan dengan mereka yang boleh buat duit dengan says dengan pantas.

Selain daripada berita-berita panas yang hangat dibicarakan, Says juga menyediakan 'hadiah' kepada mereka yang rajin berkongsikan cerita-cerita yang ada di Says ni. Mungkin daripada sini la punca tarikan yang ada pada Says sehingga syarikat pengiklanan sanggup untuk membayar kepada mereka yang ingin menjana pendapatan sampingan.


Cara Buat Duit Dengan Says

Rata-rata kaki online pasti tahu cara untuk membuat duit dengan Says ni. bagi yang belum tahu, di sini Zana nak  kongsikan secara ringkas cara buat duit dengan Says.Lets go!


1. Daftar secara PERCUMA di laman web rasmi Says : Says.com/my

2. Then korang tekan Sign Up yang atas bahagian kanan tue. Kotak warna hijau tu ek..:) kotaknya.


3. Then korang masukkan maklumat yang diorang mintak tue okay. Yang username tue korang masukkan nickname korang lah. Contohnya Rozanawati untuk Zana punya username says. Dah siap isi semua, korang tekan Create my account.


4. Then tercipta lah akaun says korang. Kemungkinan korang akan diminta utk verify dulu di email. Bukak email, verify okay. cari email yang says hantar. Then korang akan diminta untuk update profile anda.
CARA UNTUK SHARE IKLAN SAYS
1. Dah daftar kan? Masuk akaun says korang. tekan Special atas tue. Eh jap2. Tengok SINI.

2. Then akan keluar depan skrin iklan-iklan yang says bagi kat korang.Kemudian anda kena share iklan anda tu..


5. Tekan dulu salah satu iklan yang tertulis RM di bawah kotak tue. Pilih salah satu dulu Zana  nak ajar. Yang Completed tak payah okay. :-)

6. Contohnya iklan Celcom nie, korang tekan Broadcast yang kotak hijau tue.


7. Then muncul popup kan. Korang boleh share di facebook atau twitter atau lain2 lagi.Copy & Paste je..:)

So dah paham ke camna nak daftar dan share iklan di says.com. Mudah jer kan.Camtue lah Zana buat duit on9 dengan says.com nie...heeee

(1 Iklan) 1 UV/KLIK = RM0.20
20UV/KLIK = RM4 Sehari (1 Iklan Sahaja)
Bayangkan kalau korang dapat 5 Iklan untuk share.
1 Klik = RM0.20 sen
5 Klik = RM1 (Seorang saja klik 5 iklan korang)
10 Orang Klik untuk 5 Iklan = RM10 (Sehari)
RM10 (Sehari) x 30 Hari (Sebulan) = RM300
DAFTAR JER SAYS NIE --> TEKAN

GOOD LUCK!


Syukran jiddan.Sila tekan like dan send jika suka entri ini ..^_^

2 comments:

SITI NAJWA said...

kalau nak cash out macam mana pula ?

kalau dah jawab tolong beritahu dekat cbox saya ye ;)

AinNawwar said...

salam akak. boleh tak tolong buat entry kelebihan says berbanding nuffnang? sebab nawwar baru lagi daftar nuffnang. gliterrati, tapi sikit je earning. tgk dr entry akak pasal says ni macam best je. huhu. rasa macam nak curang je. huahua

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design By Saidatul Qifayah | For ! MSH PRODUCTIONS 2013-2014 ©| Resolution: 1366 x 768px | Best View: Google Chrome