21 July 2012

Home » » Bulan Tanpa Syaitan

Bulan Tanpa Syaitan

Cik Admin | Saturday, July 21, 2012 | 0Comments |
Photobucket

Photobucket
 

Tiada kata-kata indah yang layak diucapkan selain ucapan syukur ke atas segala nikmat yang di berikan oleh Allah SWT ke atas diri kita dikala ini.
Dengan izin Allah SWT juga sekali lagi pada tahun ini kita bertemu dan berkesempatan menyambut satu bulan yang di dalamnya penuh dengan kerahmatan, keberkatan dan keampunan iaitu bulan ramadhan al-mubarak.
Apabila tibanya bulan ramadhan, seluruh umat Islam akan menjalani kewajipan ibadah puasa yang merupakan salah satu daripada rukun Islam yang lima.

Pada bulan ramadhan juga, jin dan syaitan diikat dan dibelenggu. Manakala Allah menutup pintu-pintu neraka dan membuka seluas-luasnya pintu syurga. Masyaallah inilah di antara keistimewaan bulan ramadhan. Hal ini berdasarkan Sabda Rasulullah SAW :

“Apabila datang malam pertama bulan Ramadhan, dibelenggulah syaitan dan jin, ditutuplah pintu-pintu neraka, dan dibukalah pintu-pintu surga, kemudian diserukan: wahai orang yang mendambakan kebaikan, datanglah!! dan wahai orang yang benci kepada kebaikan, bermalaslah!!. Dan sesungguhnya dalam bulan Ramadhan ini setiap malamnya Allah membebaskan orang-orang yang dikehendakiNYA dari api neraka. (Hadis riwayat Tirmizi)
Sedar tak sedar sudah empat hari kita berpuasa. Justeru itu, di kesempatan ini saya sekeluarga ingin mengucapkan  “Selamat Menyambut Ramadhan dan Selamat Berpuasa” kepada seluruh ahli keluarga, rakan-rakan dan para pengunjung laman blog ini mudah-mudahan ibadah puasa kita boleh diterima oleh Allah SWT dan ramadhan kali ini lebih baik daripada ramadhan sebelumnya.
Wallau a’lam.
  
Photobucket  
FACEBOOK PAGES. CLICK HERE!!
 
WATCH TV ONLINE HERE
Sekiranya tidak Dapat Menonton Disini.. Anda boleh
Tonton Di SINISyukran jiddan.Sila tekan like dan send jika suka entri ini ..^_^

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Design By Saidatul Qifayah | For ! MSH PRODUCTIONS 2013-2014 ©| Resolution: 1366 x 768px | Best View: Google Chrome